2011. augusztus 20., szombat

Tejespite szederrel


A recept alapja a clafoutis-tészta, amit ízlés szerint lekvárral vagy gyümölcsszósszal kínálunk. Nagyon finom nagyszemű, édes szedret szedtem a tövismentes szedrünkről. Kevés cukorral szószt főztem belőle. Ezúttal ezzel tálaltam az egyszerű desszertet.
Hozzávalók:
25 dkg cukor
4 tojás
20 dkg liszt
1 liter tej
vaj, liszt a tepsi kikenéséhez

A tojásokat felhabosítom a cukorral, beleszitálom a lisztet, majd csomómentesen hozzákeverem a tejet. Kivajazom vastagon a tepsit, meghintem egy kis liszttel, beleöntöm a keveréket. 180-200 fokon 50-60 percig sütjük. Ha kihűlt felkockázzuk és porcukorral vagy ízesített lekvárral, gyümölcsszósszal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése