2011. augusztus 28., vasárnap

Csopaki csokis


A hétvégét Csopakon töltöttem. Szombaton a hőség elmúltával palacsintát már nem volt kedvünk sütni, ám a csokis kekszről nem mondtunk le.
Hozzávalók:
20 dkg legalább 70 %-os étcsoki
25 dkg cukor
40 dkg liszt
13 dkg vaj vagy ráma
3 tojás
3 evőkanál méz
1,5 teáskanál sütőpor
1 vaníliás cukor

A sütőt bekapcsoljuk és előmelegítjük 180 fokra. A csokoládét durvára vágjuk (csoki cseppet is használhatunk). A hozzávalókat simára összedolgozzuk, -a vajat kikeverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a mézet, majd végül a sütőporos lisztet-, s végén belekeverjük a csokidarabokat. Vizes kanállal kis halmokat adagolunk a sütőpapírra, majd egy kicsit lelapítjuk. A sütőt 160 fokra csökkentjük, és aranybarnára sütjük kekszünket (15-20 perc).
Tea vagy tejeskávé mellé isteni, de ha kipróbáljuk sárgabarack lekvárral úgy is emlékezetes!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése