2011. december 28., szerda

Ünnepi gesztenyés muffin


A bevált recept szerint sütöttem az ünnepi muffinokat az ún. "morzsa"-túrára. A gesztenyét és a díszítéseket a téli hangulat adta.

22 db kicsi muffin hozzávalói:
2 tojás
15 dkg cukor
10 dkg gesztenye lekvár
3 evőkanál sütőrum
10 dkg vaj
10 dkg étcsoki
15 dkg liszt
és egy mokkáskanál sütőpor
25 dkg gesztenyemassza
fehér csokoládé (1 tábla-10 dkg)

Először elkészítem a tölteléket. A gesztenye masszához keverek egy kis rumot és vajat (5dkg), ha szükséges, majd 22 golyót formázok.
Bekapcsolom a sütőt 180 fokra, majd neki látok a tészta készítéshez.
A tojásokat felverem a cukorral, hozzáadom a gesztenyelekvárt és a rumot, majd keverőkanállal eldolgozom a korábban vízgőz felett felolvasztott, majd kissé hűlni hagyott vaj és csoki keverékét. Végül nagy mozdulatokkal hozzákeverem a sütőporos lisztet.

A szilikon muffinsütő mélyedéseibe kapszlit helyezek, (így kevesebb a mosogatni való) mindegyik aljára teszek a masszából, majd belenyomom a kis golyókat. A maradék tésztával gondosan beburkolom a tölteléket. 25 perc sütés után rácsra helyezve kihűtöm őket.
Felolvasztom a fehércsokit bekenem a sütik tetejét dermedés előtt ráhelyeztem a készen vásárolt csoki-képeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése