2011. december 4., vasárnap

Hóristályok


Az adventi süteménykínálat bővítésére készítettük el ezt a mutatós kekszet Berci hatékony segítségével, a korábban említett Oetker receptgyűjteményből.

Hozzávalók:
5 dkg fehér csokoládé
17 dkg vaj
17 dkg liszt
8 dkg barnacukor
vanília eszencia, vagy 1 zacskó vaníliás cukor
20 csepp keserűmandula aroma
1 tojás
3 dkg étkezési keményítő
4 dkg kókuszreszelék
A díszítéshez ezüstgyöngy, a ragasztáshoz porcukros tojásfehérje
A fehér csokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd egy keverőedényben robotgép segítségével apránként hozzáadjuk a vajat, majd a cukrot, az aromákat s végül a tojást. A lisztben elkevert keményítőt hozzászitáljuk és alacsony fokozaton elkeverjük. A kókuszreszelékből egy evőkanálnyit félreteszünk, a maradékot a tésztába forgatjuk.

Csillag alakú nyomófejjel ellátott habzsák segítségével hókristályokat formázunk sütőpapíros tesire, A maradék kókuszreszelékkel megszórjuk, 180 fokra előmelegített tepsiben kb. 12 perc alatt kisütjük. A mézeskalácsból megmaradt díszítő masszával egy-két gyönggyel koronázzuk meg.

1 megjegyzés: