2011. április 29., péntek

Mini Pavlova


Ausztrália, de még inkább Új-Zéland nemzeti desszertje (a vitát döntsék el a helyiek) miért kapta a 'Pavlova torta' – 'mini Pavlova' nevet?
Anna Pavlova orosz balerina, 1926-os turnéja után, az ő balett tudása iránti tiszteletből, a "habcsókos" szoknyája miatt, talán…(Isten tudja, miért is, pontosan...), de így ismerik a cukrászatban.
Hozzávalók:
4 db tojásfehérje
20 dkg cukor
1 kávéskanál vanília kivonat
4 dkg kukoricakeményítő
- tejszín
- porcukor
- gyümölcsvelő
Eper, málna, maracuja, áfonya, kiwi




A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, hozzáadjuk a vanília kivonatot és a keményítőt. Habzsák segítségével sütőpapírral bélelt tepsire körlapokat formázunk, aminek a szélére apró csúcsokat nyomkodunk. A „tányérokat” 100-120 fokon szárítjuk kb. 1 órán át a sütőben, majd ott hagyjuk kihűlni is. Ezt akár előző nap is elkészíthetjük. A tejszínből a porcukorral habot verünk. A habcsók tálkára először savanyú gyümölcsvelőt kenünk, majd rányomjuk a tejszínhabot és a felvágott gyümölcsökkel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése