2012. március 4., vasárnap

Narancsos kakaós palacsinta


Arról ábrándozok, mostani ágyban töltött kényszerpihenőm helyett, milyen jó lenne a tv-ben közvetített sípályán siklani... Persze mindennek van haszna, így a nem rég látott recept megvalósítását osztom meg. Sajnos még messzinek tűnik, hogy a marrakesh-i narancslét szürcsöljem, de addig is igyekszem a legtöbb vitamindús, "napgyümölcsöt" fogyasztani.
Hozzávalók a palacsintához:
10 dkg liszt
2 tojás
2 dl tej
1 evőkanál karamelláskakaópor
1 kávéskanál holland kakaó
kevés olaj, só, szódavíz

A szószhoz:
2 narancs
2 dkg vaj
2 evőkanál nádcukor
vaníliaaroma
reszelt narancshéj
1 kupica Grand Marnier
A palacsinta tésztáját a szokásos módon összekeverjük: a lisztbe belekeverem a kakaóporokat, hozzáütöm a két tojást és habverővel folyamatos kevergetés mellett lazítom a tejjel és a szódával. Míg a tészta pihen elő-elkészítem a szószt.

Az egyik narancsot megpucolom és felkockázom, a másik narancsot kifacsarom és a "húsos" részét is a lábosba teszem. A cukorral, vaníliával és a szokásos oetker narancshéjjal 10 perc alatt összeforralom. A tűzről levéve hozzákeverem a vajat és a likőrt.

A palacsintákat anyutól tanult módon, "halványan" olajozott sütőben vékonyra sütöm. (12 db lett belőle.) Egyszerűen négyrét hajtottam, csokormasniként a szósszal meglocsolva, porcukorral megszórva kínáltam!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése