2012. február 29., szerda

Sportszelet -otthon készítve


Gyerekkorom óta kedvencem a sportszelet. A túrázások egyik fénypontja, amikor csúcscsokiként elfogyaszthatom. Régóta szerettem volna házilag is elkészíteni ezt a finomságot. Több receptet néztem át, s a saját tapasztalatom alapján az alábbi összetevőkből született meg a "remekmű".

Hozzávalók:
-50 dkg darált háztartási keksz
-5 evőkanál kakaópor
-15 dkg Rama
-10 dkg vaj
-20 dkg cukor
-1 zacskó vaniliáscukor
-2 dl tej
0,5 dl rum
ízlés szerint még egy fél rumaroma
-15 dkg 70%-os csokoládé
-2 evőkanál napraforgó olaj
A kekszet diódarálón lereszeljük (én már szemfülesen az eleve darált változatot vásároltam) és a kakaóport összekeverjük. A tejet a cukorral melegíteni kezdtem, forrás előtt levettem a tűzről és hozzáadtam a margarint, a vajat, s hagytam felolvadni. Eztán a kakaós kekszhez öntöttem, alaposan eldolgoztam a rummal együtt.

A sütőm zománcos tepsijét folpackkal kibéleltem, s belenyomkodtam a puha masszát, egyengetés után hűvös helyre tettem dermedni.
A csokit gőz felett felolvasztottam, belekevertem az olajat és a süti tetejére simítottam. A végső hűtés előtt pizzavágóval formás szeletekre vágtam.
Nagyon finom lett!

2 megjegyzés:

  1. Hihetetlenül jól néz ki. Már megint egy kipróbálandó recept:)

    VálaszTörlés