2012. március 5., hétfő

Provence-i gesztenyesüti


A "szobafogság"-ban még inkább felerősödik a fények és illatok utáni áhítozás. Még alig csillan meg az ablakom sarkában a tavaszi napfény, máris többre vágyom. Gondolatban ismét az Alpok lábainál járok..., a mélyzöld legelők füvén megpihenve biccentek az azúrkék köntösbe burkolózó "Fehér Hölgy"-nek; s pillangóként repdesek a híres provence-i levendulamezőkön, érzem a habos kávé ízét az ódon tengerparti városka hangulatos teraszán. Amíg a tényleges utazás meg nem valósul, egy egyszerű desszert erről a vidékről.
Hozzávalók:
45 dkg gesztenyelekvár
7 dkg vaj
3 tojás
Ha nincs gesztenyelekvár, sebaj a mélyhűtött gesztenyemasszához keverjünk annyi cukorszirupot, hogy lekvár állagú legyen. (Egyébként az a tapasztalatom, a nagyobb áruházak polcain többféle gesztenyelekvár is kapható)


A vajat mikróban felolvasztjuk, majd alaposan hozzákeverjük a gesztenyéhez. A tojásokat felverjük és azután adjuk hozzá a masszához. Előmelegített sütőben, 200 fokon szilikonformában kb. 20 perc alatt készre sütjük. Mielőtt formából kivesszük, hagyjuk még 5 percig pihenni. Vanília fagyival, rumos meggyel vagy csak tejszínhabbal is kínálhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése