2012. március 8., csütörtök

Szezámos-mákos-sajtosrúd


Barátnőm édesanyjától kaptam a receptet. Nagyon finom, kiadós. Beszélgetős borozgatáshoz, vagy útravalónak is jól bevált.
Hozzávalók:
40 dkg rétesliszt
40 dkg sima liszt
50 dkg maargarin
15 dkg reszelt sajt vagy 5-7 dkg szezámmag
1/2 csomag sütőpor
2 tojás sárgája
1 pohár tejföl
8 dkg mák (nem kell ledarálni)
só - ízlés szerint

Pogácsa keménységű tészta gyúrunk. Félóra pihentetés után 0,5-1 cm vastagra nyújtjuk, tojásfehérjével megkenjük, szezámmaggal vagy reszelt sajttal megszórjuk, rudakra vágjuk. (nekem a pizzavágó jól bevált) 180 fokon 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. (A felét is el lehet készíteni.)

1 megjegyzés:

  1. Hű, ezt én is imádom. Még pihentetni se szoktam, csudafinom ropogós nasi.

    VálaszTörlés