Nagyon gyakran sütöm ezt a muffint Stahl Judit: Enni jó c. könyvében található csokis muffin alapján.
Hozzávalók:
10 deka étcsoki (én a narancsos coteD’or csokit szoktam használni)
10 deka vaj
2 tojás
15 deka cukor
10 deka narancsdzsem
3 evőkanál friss narancslé (egy kis narancsaromát is teszek bele, de ha nincs friss narancsom akkor narancslikört is szoktam használni)
1 mokkáskanál sütőpor
15 deka liszt
1 éttortabevonó
Előmelegítem a sütőt 175 C-ra, a tésztához először megolvasztom gőzön az apróra tört étcsokit meg a kockára vágott vajat. Aztán amikor már lágy a csokis vaj, akkor leveszem a gőzről, hogy langyosra hűlhessen.
Elektromos habverővel kikeverem a tojásokat a cukorral, majd fakanálra váltok és ezzel keverem bele a tésztába a narancsdzsemet, az átszűrt narancslevet meg a langyos, vajas csokit. A sütőporos lisztet gyors mozdulatokkal hozzákeverem a tésztához. A kicsi szilikonos muffin sütőm 22 mélyedésébe papírkapszlit teszek, majd egyenlően elosztom bennük a masszát. 25 perc alatt készre sütöm.
Ha kihűlt a muffinok tetejét bevonom étcsokis tortabevonőval, s díszítésül kandírozott narancshéjjal „megbolondítom”.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése