Gyermekkorom egyik kedvence a gyümölcsleves, amit még az óvodában sem tudtak elrontani. Mindig örömmel ettem, mert valamiért anyu otthon nem nagyon csinált. Mostanában az almás változatát készítem.
Hozzávalók:
1 kg savanyú alma
10 dkg cukor
1 pohár tejföl
citrom, citrohéj
fahéj, szegfűszeg
Az almákat megpucoljuk, vékonyra szeleteljük, majd 1 liter vízben pici sóval, cukorral, 5 szem szegfűszeggel, 2-3 fahéjdarabkával, és a citrom reszelt héjával kb. 10 perc alatt puhára főzünk. A tejfölbe egy kanál lisztet simára keverünk, behabarjuk vele a levest, és ízlés szerint citromlével savanyítjuk. Még egyszer felforraljuk, nem jó sokáig főzni, mert az alma elíztelenedik. Akár melegen vagy kihűtve tálaljuk.
Valamiért én is nagyon imádom, különösen ezt az almalevest, vagy szószt, ami ilyen krémes állagú, mint a tiéd is a képen.Nekem is a gyerekkoromból jön ez a vonzódás, sokszor készítek is magamnak, mert a családból senkit nem érdekel.Még a meggyleves vagy szósz a másik ilyen fontos
VálaszTörlés:-))))
Igen, meggy szezonban a meggyes, vagy a cseresznyével gazdagított változatban készítem én is. Nagyon jó tud lenni .... :-)
VálaszTörlés