2010. november 7., vasárnap

Almaleves


Gyermekkorom egyik kedvence a gyümölcsleves, amit még az óvodában sem tudtak elrontani. Mindig örömmel ettem, mert valamiért anyu otthon nem nagyon csinált. Mostanában az almás változatát készítem.
Hozzávalók:
1 kg savanyú alma
10 dkg cukor
1 pohár tejföl
citrom, citrohéj
fahéj, szegfűszeg
Az almákat megpucoljuk, vékonyra szeleteljük, majd 1 liter vízben pici sóval, cukorral, 5 szem szegfűszeggel, 2-3 fahéjdarabkával, és a citrom reszelt héjával kb. 10 perc alatt puhára főzünk. A tejfölbe egy kanál lisztet simára keverünk, behabarjuk vele a levest, és ízlés szerint citromlével savanyítjuk. Még egyszer felforraljuk, nem jó sokáig főzni, mert az alma elíztelenedik. Akár melegen vagy kihűtve tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Valamiért én is nagyon imádom, különösen ezt az almalevest, vagy szószt, ami ilyen krémes állagú, mint a tiéd is a képen.Nekem is a gyerekkoromból jön ez a vonzódás, sokszor készítek is magamnak, mert a családból senkit nem érdekel.Még a meggyleves vagy szósz a másik ilyen fontos
    :-))))

    VálaszTörlés
  2. Igen, meggy szezonban a meggyes, vagy a cseresznyével gazdagított változatban készítem én is. Nagyon jó tud lenni .... :-)

    VálaszTörlés