2012. június 5., kedd

Tonhalas krém

Barátaim sokszor kérnek, egy-egy bulira csináljam meg a currys tonhalkrémet, ami szerintem pirítóssal az igazi, de sima kenyéren is isteni!
Hozzávalók:
2 tonhalkonzerv (az egyik növényi olajos, a másik sós vizű legyen)
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál majonéz
2 evőkanál curry (sárga, "általános")
kb. 1-2 evőkanál citrom lé


Az elkészítés is egyszerű: a két konzervet (általában én az Atlantik márkát használom) villával összetöröm, a két gerezd fokhagymát összezúzom, s a hozzávalókat homogénre keverem. Kóstolással döntöm el, hogy kell-e még citromlé bele. Vajas pirítóssal vagy bagett szeleteken kínálom (esetleg hajszálvékony, negyed citromszelettel díszítve)

1 megjegyzés:

  1. mi is imádjuk, de mi a régebbi variációját, nagypapától tanultuk...(1 konzerv, citromlé, mustár, reszelt főtt tojás, bors, és vaj)isteni

    VálaszTörlés