Idén fagyos volt a hangulat Győrújbaráton a virágzás idején, így az egy szem meggyet, ami termett, Anyu kapta meg. :-)
Lehet, hogy máshol is ez volt a helyzet, mert a piacon igen csak borsos áron jutottunk egy-egy kg cseresznye-, meggyhez. Ha már lúd, legyen kövér!: gyorsan készítettem egy részéből levest.
Hozzávalók:
15-15 dkg meggy, cseresznye
1 üveg őszibarackbefőtt
5 dkg cukor
1 pohár tejföl vagy joghurt (soványaknak tejszín)
2 dl tej
1 citrom
fahéj, szegfűszeg
A megmosott piros gyümölcsöt 1 liter vízben pici sóval, cukorral, 5 szem szegfűszeggel, 2-3 fahéjdarabkával, és a citromkarikákkal 10-15 perc alatt puhára főzünk. A tejfölbe egy kanál lisztet simára keverünk, behabarjuk vele a levest, ha szükséges még citromlével savanyítjuk, ekkor kerül bele a barackkompót is. Még egyszer felforraljuk, aztán akár melegen vagy kihűtve tálaljuk.
Tehettem volna bele még a frissen szedett ribizliből, és készülhetett volna csak cseresznye-meggy keverékéből, de a maradék befőtteket is el kell fogyasztani, mert kell a hely az újaknak!
Lehet, hogy máshol is ez volt a helyzet, mert a piacon igen csak borsos áron jutottunk egy-egy kg cseresznye-, meggyhez. Ha már lúd, legyen kövér!: gyorsan készítettem egy részéből levest.
Hozzávalók:
15-15 dkg meggy, cseresznye
1 üveg őszibarackbefőtt
5 dkg cukor
1 pohár tejföl vagy joghurt (soványaknak tejszín)
2 dl tej
1 citrom
fahéj, szegfűszeg
A megmosott piros gyümölcsöt 1 liter vízben pici sóval, cukorral, 5 szem szegfűszeggel, 2-3 fahéjdarabkával, és a citromkarikákkal 10-15 perc alatt puhára főzünk. A tejfölbe egy kanál lisztet simára keverünk, behabarjuk vele a levest, ha szükséges még citromlével savanyítjuk, ekkor kerül bele a barackkompót is. Még egyszer felforraljuk, aztán akár melegen vagy kihűtve tálaljuk.
Hűha, ez tényleg nagyon jól néz ki. Hidegen mennyire jól esne most...! :P
VálaszTörlés