2011. február 3., csütörtök

Mole poblano (csirke csokis szósszal)


Mint megtudtam ez a fogás a világörökség része. Meglepődtem, hogy egy-egy ország jellegzetes ételei is felkerülhetnek a védendő értékek közé. A igazi mole szósz készítésére nem vállalkoztam, hisz tájegységenként más és más összetevőket tesznek bele, s itthon nem olyan egyszerű a minimum 5 fajta paprika, paradicsom beszerzése. Ezért ismét a készen kapható változatot választottam, a saját ízlésem szerinti tuninggal. A kész szószhoz tettem még paradicsomszószt, a csípősségét tejcsokoládéval próbáltam enyhíteni. Nagyon jól sikerült. Petra fogalmazása szerint, "alantas, mélyről csípő" lett. Első kóstolásra harmonikus, csokoládé ízű, ám miután lenyelted, előbújik a pikáns mártás ereje. A lime levesnél félretett, alaplében főtt combokat rizses körettel tálaltam, a húst beborítottam a moléval, s pirított szezámmaggal díszítettem.

1 megjegyzés: