2011. február 10., csütörtök

Csupacsokitorta -céklával


A blogok között barangolva Veronikánál találtam egy érdekes receptet "céklás csokoládétorta"
Annyira jól nézett ki már az alaprecept is, bár a lila színt nem sikerült elérnem. :-( (talán, ha kevesebb kakaóport tennék bele??)
175 g liszt
75 g kakaópor
1 csapott teáskanál sütőpor
250 g porcukor
250 g főtt cékla
3 nagy tojás
2 dl napraforgó ólaj
1 teáskanál vanília kivonat
A puhára főzött céklákat megpucoltam, pürésítettem, apránként hozzáadva az olajat, majd a vaníliát. A tojásokat habosra kevertem a porcukorral, majd belekevertem a céklás masszát, s végül a liszt-kakaó-sütőpor keverékét. Sütőpapírral bélelt formába öntöttem a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50-60 percig sütöttem. A tetejét takarjuk le alufóliával, hogy ne égjen meg a tészta.
A krémet is az eredeti recept szerint készítettem egy kicsit más mennyiséggel
Hozzávalók
15 dkg 70%-os étcsokoládé
1 dl tejszín
4,5 evőkanál porcukor
10 dkg vaj (jó minőségű)
A tejszínbe beletörtem a csokoládét, felolvasztottam, majd hozzá adtam a porcukrot. A vajat habosra kevertem, majd eldolgoztam a kihűlt csoki-tejszín keverékével. Kicsit hígabb lett ezért a felhasználás előtt 20 percre a hűtőbe tettem.
Mivel csupa, csupa csoki ezért tejszínhabbal kínáltam.

4 megjegyzés:

  1. Gabi,ez nagyon finom lehetett ! :-))

    VálaszTörlés
  2. Ha főzés helyett megsütöd a céklákat, akkor jobban tartja a színét.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm! Ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés