2011. február 3., csütörtök

Maracuja (Passio gyümölcs)


Gyermekkoromban kedvelt szénsavas üdítők egyike volt a maracuja. Közel-keleti utazgatásaim során fedeztem fel újra. Illetve dobozos üdítők kiegészítő egzotikus gyümölcseként már könnyedén lehet itthon is fogyasztani. Persze az igazi a friss gyümölcs, amit a Culinárisban mindig lehet kapni. A sötétlila és kicsit göcsörtös a legfinomabb. Kettévágva, a magokat kikanalazom és édességeket bolondítok meg vele. Nagyon jellegzetes íz és illat jellemzi.

A maracuja (Passiflora edulis) a Golgotavirág-félék családjába tartozik, Közép- és Dél-Amerikában őshonos, c-vitaminban nagyon gazdag. Még többet a gyümölcsről "Az egészséges életmód" lapon olvashattok.

1 megjegyzés:

  1. Nem ez az egyetlen recepted ami felhívta a figyelmet rád és a blogra.Van kedved játszani ? Kérlek nézz be hozzám http://rozmaringesibolya.blogspot.com/2011/02/dij.html

    VálaszTörlés