Pár évvel ezelőtt, hideg, őszi napon ettem először kedves ismerősömnél ezt a sütit. Az édes mandulás-marcipán jól illik egy délutáni habos kávéhoz vagy illatos teához.
a tésztához:
15 dkg vaj
6tojás
25 dkg cukor
csipet só
1 citrom reszelt héja
35 dkg liszt-1
csomag sütőpor
6 evőkanál tej.
a töltelékhez:
15 dkg vaj
15 dkg cukor
1 dl tejföl
1 evőkanál vaníliás cukor
20 dkg marcipánmassza
2 evőkanál konyak de jó a rum is nekem az volt
40 dkg mandulaforgács
A vajat felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. A tojásokat habosra keverjük a cukorral,a sóval és a citromhéjjal. A vajat, a lisztet, a sütőport és a tejet hozzákeverjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és a sütőlemezt vajjal kikenjük (én sütőpapírt használok). A tésztát beleöntjük a tetejét simára, elsimítjuk. 15 percig sütjük. Közben a vajat a tejföllel, a cukorral, a pici sóval és a vaníliás cukorral felforrósítjuk. A marcipán masszát kockákra vágjuk, a konyakkal összekeverjük és hozzáadjuk a vajas-cukros tejfölt. Végül a mandulát is beletesszük és az egészet, jól elkeverjük. Ezt a tölteléket rákenjük az elősütött tésztára, és 15 percig visszatesszük a forró sütőbe. A kihűlt sütit rombuszalakúra vágva tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése