2010. szeptember 5., vasárnap

Áfonyadzsem

Hozzávalók: 1200 g áfonya, 2 citrom leve, 1 tasak (500 g) Dr. Oetker befőzőcukor Extra 2:1 (vagy dzsemfix 2:1 és 500g kristálycukor)
A megmosott áfonyát lecsöpögtetjük, ha találunk szárat, attól megfosztjuk, s a nagyobbakat kettévágjuk, a citromok kicsavart levével, a cukorral és a dzsemfix-szel összekeverjük. (ha homogénebb, lekvárszerű végeredményt szeretnénk, akkor muszáj az áfonyát húsdarálón ledarálni) Közepes lángon, állandó keverés mellett felforraljuk, kb. 3 percig forraljuk, majd gondosan megtisztított üvegekbe csurig merjük. Tetőt celofán nélkül rátekerjük és minimum 5 percig fejre állítjuk, kihűtjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése