2018. szeptember 1., szombat

Villám fogás tejbegrízből

Jártamban-keltemben olvastam ezt a "receptet". Elnézést kérek a szerzőtől, de már nem emlékszem ki és hol tette ezt közre. Egy gyors édességre vágytam, s akkor jutott eszembe ez a kevés hozzávalót tartalmazó, pofonegyszerű desszert.
Tehát: kell trejbegríz és piritott morzsa.




A mennyiségtől függően készítünk (1 dl tejhez 1 evőkanál gríz) csipet sóval, vaníliával egy keményebb tejbegrízt, majd hűlni hagyjuk. Közben kevés vajjal zsemlemorzsát pirítunk.
A grízből galuskákat szaggatunk, megforgatjuk a morzsában.
Őszibarack lekvárral és csokoládésra redukált cherrys balzsamecettel tálaltam. Akik szeretik a buci-nudlit, vagy a tejbegrízt ezt is díjazni fogják.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése