Ez már a sokadik csokiskeksz-receptem, de talán most megtaláltam azt amire mindig is vágytam. Kívül kicsit keményebb, belül omlós és hihetetlenül csokis! :-)
A cukrot a puha vajjal simára keverem. A lisztet a sütőporral, narancshéjjal, sóval, kakaóporral hozzá szitálom, majd a tojással lazítom. Ha szükségesnek érzem, akkor két evőkanál vizet is keverek hozzá, amikor a különböző csokikat a masszához adom. (Belga csokikat használok, amik kb. 1 Ft-os méretűek, így nem kell darabolnom, a csokicseppek pedig még ennél is kisebbek.)
Hozzávalók:
25 dkg liszt (amiből 4 dekányi rétesliszt)
5 dkg sötét kakaópor
1 narancs reszelt héja
15 dkg puha vaj
10 dkg barna cukor (muscovado)
1 tojás
15 dkg csoki-csepp
5 dkg 56%-os tejcsokoládé
5 dkg fehér csokoládé
1 teáskanálnyi sütőpor
1 csipet só
A cukrot a puha vajjal simára keverem. A lisztet a sütőporral, narancshéjjal, sóval, kakaóporral hozzá szitálom, majd a tojással lazítom. Ha szükségesnek érzem, akkor két evőkanál vizet is keverek hozzá, amikor a különböző csokikat a masszához adom. (Belga csokikat használok, amik kb. 1 Ft-os méretűek, így nem kell darabolnom, a csokicseppek pedig még ennél is kisebbek.)
Golyókat formázok a sütőpapíros tepsire, amit villával lapítok kerekre. :-)
190 fokra előmelegített sütőbe, tíz percig sütöm. Nem szabad tovább sütni, mert elveszíti a belsejének az omlósságát. Dobozban biztos sokáig eltartható lenne, de nekem 1-2 nap alatt elfogyott.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése