Régóta szemezek ezzel a sütivel. Többször láttam, sőt ismerősöknek ki is nyomtattam a receptet, de valahogy nem gondoltam, hogy jó tud lenni ez a puszedliszerűség. Idén Dezső-buliban Kriszta jóvoltából megkóstoltam, s rögvest beleszerettem.
Az első adventi sütinek elkészítettem a saját verzióm szerint. Íme a recept:
Az első adventi sütinek elkészítettem a saját verzióm szerint. Íme a recept:
Hozzávalók :
15 dkg
étcsokoládé (Callebaut 70%-os csokicseppek)
12 dkg liszt
3 dkg kakaó
1 teáskanál
sütőpor
csipet só
8 dkg vaj
12 dkg nádcukor
(light muscovado)
1 db tojás
1 kávéskanál
vanília
1 kávéskanál
Nescafé
2 evőkanál
tejszín
A
forgatáshoz:
5dkg kristálycukor
5 dkg
porcukor
A csokoládét
vízgőz fölött felolvasztottam, félretéve hűlni hagytam. A lisztet, kakaót, sütőport
és a sót összeszitáltam. A vajat a cukorral, vaníliával és a Nescaféval habosra
kevertem, a tojással lazítottam a masszán, majd apránként hozzákevertem az olvasztott
csokit és a tejszínt. Aztán kevertem hozzá a lisztes keveréket. A lágy tésztát
folpackba csomagolva egy éjszakára hűtőbe tettem.
25 golyót
gyúrtam belőle (ez egy kicsit nem kívánatos munka, de tekintsük úgy, mintha
csoki-masszázson lennénk). Nem firtattam, hogy miért, a gömböcöket megforgattam
először kristálycukorban, majd jó alaposan a porcukorban.
Sütőpapírral
bélelt lemezre rakva, előmelegített 175 fokos sütőben 12-15 perc alatt
megsütöttem.
A szép
kirepedezett puffancsokat hagytam a lemezen kihűlni, fontos, hogy ne süssük túl
s akkor a belseje olvadósan puha, isteni csokis marad.
Jól záródó
dobozban 1 hétig tárolható. Ezt majdnem az összes receptnél olvastam, de
szerintem ezt még senki sem tesztelte. J inkább úgy látom, jobb, röhgtön két
adagot begyúrni. Nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése