Az egyszerű, saját fejlesztésű receptnek, a névadója is én lettem. Miért épp Positano? Olaszországi túráim egyikén jártam a Nápolyi öböltől délre, Amalfi térségében, s nagyon megtetszett ez a városka. A hozzávalók ugyan bárhol megtalálhatók, és jellemzőek az olasz konyhára, de mégis így szerettem volna megemlékezni e hangulatos városkáról.
Hozzávalók 4 főre:
50 dkg csirkemell
20 dkg paradicsomos fusilli tészta
20 dkg cukkini
2 szál újhagyma
5 dkg fenyőmag
10 dkg mozzarella sajt
olívaolaj
Elsőként a csirkemellet csíkokra vágom, olívaolajas-fűszersó keverékével bedörzsölöm és állni hagyom.
A fenyőmagot megpirítom, félreteszem hűlni. Az újhagymát és a cukkinit apró kockára vágom, olíván üvegesre párolom. Felteszem a sós vizet forrni a tésztának, s el kezdem sütni a húst. Mielőtt teljesen kész lenne durvára reszelt mozzarella sajtot olvasztok a tetejére. A cukkinit melegíteni kezdem, majd az ízlés szerinti keménységűre főzött, leszűrt tésztával is egybeforgatom. A tányérra kiporciózott fogást megszórtam a pirított fenyőmaggal, bazsalikom levéllel is díszíthetjük.
Hozzávalók 4 főre:
50 dkg csirkemell
20 dkg paradicsomos fusilli tészta
20 dkg cukkini
2 szál újhagyma
5 dkg fenyőmag
10 dkg mozzarella sajt
olívaolaj
Elsőként a csirkemellet csíkokra vágom, olívaolajas-fűszersó keverékével bedörzsölöm és állni hagyom.
A fenyőmagot megpirítom, félreteszem hűlni. Az újhagymát és a cukkinit apró kockára vágom, olíván üvegesre párolom. Felteszem a sós vizet forrni a tésztának, s el kezdem sütni a húst. Mielőtt teljesen kész lenne durvára reszelt mozzarella sajtot olvasztok a tetejére. A cukkinit melegíteni kezdem, majd az ízlés szerinti keménységűre főzött, leszűrt tésztával is egybeforgatom. A tányérra kiporciózott fogást megszórtam a pirított fenyőmaggal, bazsalikom levéllel is díszíthetjük.
Kedves Sioppeia,
VálaszTörlésszeretnénk meghívni Téged egy rendezvényre, de nem találtunk e-mail címet az oldaladon.Megtennéd, hogy írsz nekem a mkalmar(kukac)laptopkonyha(pont)hu címre, hogy felvehessük veled a kapcsolatot?
Köszönöm előre is!