2012. december 17., hétfő

Karácsonyi puncs




2 liter vörösbor (nem kell jó minőségű, félédes vagy édes asztali bor erre jó)
1 liter fekete tea (lehet ízesített, narancs, szegfűszeg, fahéj)
1 rúd vanília (vagy vanília eszencia)
3 dl narancslé
1 puncs fűszerkeverék (ha nincs: 2 evőkanálnyi szárított narancshéj, 3 db 5 cm körüli fahéj, 10 szegfűszeg, 1 kardamom,)
2 db frissen szeletelt narancs
1 db citrom leve
15 dkg cukor
 Ízlés szerint rum  (lehet fehér, barna, ami van otthon! Ha alkohol mentesen szeretnénk akkor rumaromát használunk)
A hozzávalókat összeöntjük, lassú tűzön néha megkeverve hevítjük. 3 percig hagyjuk forrni majd narancskarikával kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése