2011. július 17., vasárnap

Parasztos tojásrántotta


Kerékpározni voltam Szlovéniában (az utazom.commal), ahol gyakran meséltünk egymás főztjeiről. Búcsúest helyett, búcsú reggelit készítettünk teljes összefogással. :-) Mindenki beleadta, amije volt. Nem készültünk főzéshez ezért olajat, 1 villát, sót a szomszéd étteremből kértünk. A hiányzó hozzávalókat a boltban megvásároltuk.


Nagyon mókás volt serpenyő hiányában kislábosban tojást sütni, bár korábban még a tojás felverése is fejtörést okozott. Hála az otthonról hozott műanyag doboznak ezt a problémát is megoldottuk. A végeredmény ízletes volt, s még arra is figyeltünk, hogy egyik adag "vega" legyen.


Hozzávalók (4 főre)
2 krumpli (kb. 20 dkg) apró kockára vágva
1 kisebb vöröshagyma (ha van lila az mégjobb)
1 paprika kockázva
10 dkg sonka (v. kolozsvári szalonna)
10 tojás
olaj, só

A hagymát apróra vágjuk és a kockázott paprikával elkezdjük pirítani serpenyőben 4 evőkanál olajon. Majd hozzáadjuk a krumplit s egy deci vízzel felöntve fedő alatt pároljuk (na ez Szlovéniában kimaradt fedő híján). Ha a krumli megpuhult hozzáadjuk a darabolt sonkát, s végül a sóval felvert tojásokat. Paradicsommal, igény szerint kenyérrel, zsemlével tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése