2012. július 3., kedd

Levendulás fagylalt


Levendula imádatom újabb darabja ez a fagylalt. Sajnos más, serény főzőtársammal ellentétben az alapfagyit nem én készítettem. Korábbi kísérletezésemkor bevált egyszerű, kevésbé markáns vanília fagylaltot választottam.


10 csepp levendula Terra Exotic levendula aromát cseppentettem az egy doboz fagyihoz, egy késhegynyi ételfestéket tettem hozzá, majd botmixerrel homogén állapotúvá kevertem. 1 órára visszatettem a fagyasztóba.

Azért kedvelem ezt az aromát, mert ezzel nem lesz molyírtó íze, hanem inkább olyan selymesen harmonikus...
Csokoládé és vanília gömbök társaságában ostyával vagy csokis-keksszel kínálva isteni!

5 megjegyzés:

  1. Ez csodaszép! Biztosan kipróbálom...kérlek nézz be hozzám és találsz egy Isteni levendula kuglóf receptet! Kipróbált tuti jó! Gratulálok a blogodhoz!!!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm az elismerést! :-)

    VálaszTörlés
  3. Imádom a levendulát mint növényt. De ételként még semmiben nem kóstoltam. Azt olvastam róla, hogy szappanízű lesz tőle az étel. Igaz ez?

    VálaszTörlés
  4. Az aroma minősége nagyon fontos, és a hozzáadott mennyiség. Inkább azt mondom elsőre kevesebbet kell beletenni, mint ami a receptben található, mivel mindenki másképp szereti, kóstolni kell. A levendulára ez fokozottan érvényes! Csak akkor lesz szappan, vagy molyirtó ízű, ha nem jó az aroma, vagy, ha sokat tettünk bele. Szóval, inkább kevesebb aromát, s legyen domináns valami más, mintsem szappanízű. Ez bármelyik levendulás receptre igaz.

    VálaszTörlés
  5. Meg tudnatok írni,hol lehet ez a terra exotic levendula aromat kapni?elore is köszi.

    VálaszTörlés