2012. július 5., csütörtök

Ribizlis álom

Régen gyakran csináltam ilyenkor -ribizliszezon idején- ezt a sütit. Az édesen lágy, roppanós tojásfehérjehabban a savanykás golyócskák, mint egy álom...
Hozzávalók:
15 dkg porcukor
1 csomag vaniliáscukor
3 tojássárgája
3 nagy evőkanál víz
5 dkg vaj
25 dkg liszt
1/2 sütőpor
1,5 dl tej
A porcukrot, vaniliáscukrot, és a tojássárgáját habosra keverjük a vajjal, majd apránként hozzáadjuk a sütőpor és a liszt keverékét, a masszát könnyítjük a tej&víz elegyével. Kikent lisztezett tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben 20-25 perc alatt 180-190 fokon majdnem készre sütjük a tésztát.

Hab"krém":
3 tojás fehérje
20 dkg kristálycukor
1 csomag vaniliáscukor
30 dkg ribizli
A fehérjéket kemény habbá verjük a cukrokkal, majd óvatosan belekeverjük a megtisztított lecsepegtetett ribizlit, amit a félkész piskótára kenünk. Kis lángon kb. 150 fokon 35-40 perc alatt világosbarnára sütjük. Friss ribizlivel kínáljuk!


1 megjegyzés: