Régen gyakran csináltam ilyenkor -ribizliszezon idején- ezt
a sütit. Az édesen lágy, roppanós tojásfehérjehabban a savanykás golyócskák,
mint egy álom...
Hozzávalók:
15 dkg porcukor
1 csomag vaniliáscukor
3 tojássárgája
3 nagy evőkanál víz
5 dkg vaj
25 dkg liszt
1/2 sütőpor
1,5 dl tej
A porcukrot, vaniliáscukrot, és a tojássárgáját habosra
keverjük a vajjal, majd apránként hozzáadjuk a sütőpor és a liszt keverékét, a
masszát könnyítjük a tej&víz elegyével. Kikent lisztezett tepsibe
öntjük, majd előmelegített sütőben 20-25 perc alatt 180-190 fokon majdnem
készre sütjük a tésztát.
Hab"krém":
3 tojás fehérje
20 dkg kristálycukor
1 csomag vaniliáscukor
30 dkg ribizli
A fehérjéket kemény habbá verjük a cukrokkal, majd óvatosan
belekeverjük a megtisztított lecsepegtetett ribizlit, amit a félkész piskótára
kenünk. Kis lángon kb. 150 fokon 35-40 perc alatt világosbarnára sütjük. Friss
ribizlivel kínáljuk!
Hű el is felejtettem az idén sütni....
VálaszTörlés