2012. szeptember 15., szombat

Mandulás szilvatorta

Hozzávalók:
700g szilva
125 g vaj
125 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
150 g liszt
1csapott teáskanál sütőpor
100 g őrölt mandula
30 g durva szemű cukor
A szilvát megmossuk, lecsepegtetjük, úgy magozzuk ki, hogy négy szeletre vágjuk közben. A sütőt 180 fokon elmelegítjük. A tésztához a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A sütőporral és az őrölt mandulával elkevert lisztet beleforgatjuk a masszába. A kész masszát kizsírozott kapcsos tortaformába simítjuk. A szilvagerezdeket kívülről befele haladva, vágott felükkel felfelé, körkörösen rárakjuk a tésztára. A sütő középső rácsára tesszük és kb. 55 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük a tortát, ha már nem ragad, kivesszük. A formát fém rácsra tesszük, s szilva tetejét megszórjuk a durva szemű cukorral. A süteményt a formában hagyjuk kihűlni, majd a gyűrűt levéve, ízlés szerint tejszínhabbal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése