2013. január 10., csütörtök

Körte gorgonzolával

Rendkívül egyszerű előételt egy olasz séftől tanultam. Persze a hozzávalók beszerzése jelent egy kis feladatot, de a Culinarisban mindig lehet bízni!
Az első hozzávaló, a körte. Savanykás ízével talán a legjobb az "Abate" fajta, de készítettem már Alexander és Vilmoskörtéből is.
A gorgonzola dolce, lágy krémes, ezzel ettem először, de természetesen más krémes, rokfort típusú sajt passzol hozzá.

A "fűszerezés" is különleges: currys-kókuszos só és szarvasgomás vagy citromos balzsamecet szükségeltetik.

A körtét meghámozzuk majd teáskanálnyira daraboljuk, s egyből a kanálra helyezzük. A kanalakat ízlésesen körberakjuk egy tányéron.(Több készlet kanalat kell befognunk! :-) )  Erre "halmozzuk" a sajtot, 5-10 szem sóval megszórjuk, csepegtetünk egy-két cseppet a balzsamecetből, s már fogyasztható is! Isteni!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése