2011. október 25., kedd

Narancsos muffin


Nem tévedés, nagyon hasonlít a csokis-narancsos muffinra, de ez más, egy kicsit tovább fejlesztve.
Hozzávalók:
10 deka étcsoki (én a narancsos coteD’or csokit szoktam használni)
10 deka vaj
2 tojás
15 deka cukor
10 deka narancsdzsem
3 evőkanál friss narancslé (egy kis narancsaromát is teszek bele, de ha nincs friss narancsom akkor narancslikőrt is szoktam használni)
1 mokkáskanál sütőpor
15 deka liszt
trüffel golyók
1 ét-tortabevonó
narancsdarabos-narancscsoki (Harrer)

Előmelegítem a sütőt 175 C-ra, a tésztához először megolvasztom gőzön az apróra tört étcsokit meg a kockára vágott vajat. Aztán amikor már lágy a csokis vaj, akkor leveszem a gőzről, hogy langyosra hűlhessen.


Elektromos habverővel kikeverem a tojásokat a cukorral, majd fakanálra váltok és ezzel keverem bele a tésztába a narancsdzsemet, az átszűrt narancslevet meg a langyos, vajas csokit. A sütőporos lisztet gyors mozdulatokkal hozzákeverem a tésztához. A kicsi szilikonos muffin sütőm 22 mélyedésébe papírkapszlit teszek, majd egy kevés massza következik. Ezek közepébe helyezem a trüffel golyókat, majd egyenlően elosztom rajtuk a maradék masszát. 25 perc alatt készre sütöm.
Ha kihűlt, a muffinok tetejét bevonom étcsokis tortabevonóval, s díszítésül apróra vágott narancsos csokival megszórtam.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon találó ízkombináció! és szemet gyönyörködtető lett :)

    VálaszTörlés