2011. június 19., vasárnap

Fetasajtos csirke, barackos salátával


Könnyed, nyári estebédek fogása lehet. Azaz igazság maradt egy kevés fetasajtom, volt itthon salátamixem, ebből próbáltam valami egyszerűt alkotni.
Hozzávalók (2 főre):
egy (kb. 30 dkg) csirkemell
5 dkg fetasajt
2-4 szál medvehagyma (én a saját fagyasztásomból használtam)
1 zacskó salátamix
2 paradicsom
1 őszibarack
1 marék dió
fűszeres só, tojás, panko*, balzsam ecet, olívaolaj

A mellpár mindkét felét hosszába kettévágom, de nem teljesen, csak annyira, hogy kiklopfolva egy "tányérnyi" húst kapjak. Fűszersóval megszórom, a fetasajt szeleteket és a medvehagymát gondosan elrendezem az egyik oldalán, majd fogvájóval rögzítem. Lisztben, tojásban és pankoban bepanírozom. Forró olajban kisütöm.
Amíg a sóval áll a hús, a paradicsomot és a barackot felkockázom, a durvára tört diót megpirítom. Mindezt összekeverem a saláta-keverékkel meglocsolom meggyes balzsamecettel, olívaolajjal.


*Panko Bűvös szakács leírásából: -Japán bundakultúra: A panírozáshoz szintén lisztet, tojást, morzsát használnak, de morzsájuk különleges. Úgy hívják, „panko”, és speciális szárító-aprító gépben készül, fehérkenyérből. Szilánkszerű, szálkás, száraz pelyhekből áll, az európai morzsánál jóval durvább, így az ezzel készülő panírung „sündisznós” lesz, s mivel jóval kevésbé szívja magába az olajat, mint az európai morzsa, rendkívül ropogós és levegős állagot eredményez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése