2011. május 20., péntek

Epres muffin


Szerettem volna valami egyszerű, epres sütit készíteni. A bevált muffin receptemet alakítottam át úgy, hogy a lekvár helyett friss epret pürésítettem, illetve a muffinok közepébe egy-egy szem friss epret helyeztem.

Hozzávalók:
10 deka fehér csoki
10 deka vaj
2 tojás
15 deka cukor
13 deka pürésített friss eper
1 mokkáskanál vanília kivonat
1 mokkáskanál sütőpor
15 deka liszt (ebből egy kanálnyi kakaópor)
fehér csoki, rózsaszín cukordísz

Előmelegítem a sütőt 175 C-ra, a tésztához először megolvasztottam gőzön az apróra tört fehér-csokit meg a kockára vágott vajat. Aztán amikor már lágy a csokis vaj, akkor levettem a gőzről, hogy langyosra hűlhessen.
Elektromos habverővel kikevertem a tojásokat a cukorral, majd fakanálra váltottam és ezzel kevertem bele a tésztába a pürésített epret, meg a langyos, vajas csokit. A sütőporos lisztet gyors mozdulatokkal hozzákevertem a tésztához. A kicsi szilikonos muffin sütőm 22 mélyedésébe papírkapszlit tettem, majd egyenlően elosztottam bennük a masszát. A közepébe eperszemeket tettem. 25 perc alatt készre sütöttem. Amikor kihűlt felolvasztottam még fehér csokit azzal vontam be a tetejüket s szórtam meg rózsaszín sütidísszel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése